Direct contact met uw Garage Amso vestiging, klik op uw vestiging en bel ons direct:

Airco Service

Comfortabel vervoer begint bij een goede temperatuur in uw auto. In warme weersomstandigheden is een goed functionerende airco een zeer belangrijk onderdeel van uw auto. De airco kan u helpen om met warm weer fris achter het stuur te blijven zitten. De installatie heeft daarom wel jaarlijks onderhoud nodig om er voor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren. Het airco systeem is gevuld met koudemiddel. Dit gas zal naar verloop van tijd ontsnappen en afnemen. Door de airco service te laten uitvoeren wordt het hele systeem gereinigd en opnieuw bijgevuld. Hierdoor kan de airco voorlopig weer een volledig jaar operationeel zijn en u van al uw comfort voorzien.

Vervangen van het interieurfilter

Omdat het interieurfilter alle pollen, stof , vuil en vet uit de buitenlucht filtert voordat het de cabine in komt, verzamelt dit filter na verloop van tijd enorm veel viezigheid. Het filter zal hierdoor dan ook regelmatig vervangen moeten worden. Gebeurd dit niet dat kunt u te maken krijgen met onaangename geurtjes en luchtweg klachten. Voor mensen met een overgevoeligheid of astma kan dit uiteraard weer leiden tot onveilige situaties in de auto. Het vervangingstermijn van dit filter is jaarlijks of wordt vaak gedaan bij een grote onderhoudsbeurt.

Airco in de winter?

Als u denkt aan airconditioning in uw auto, denkt u waarschijnlijk aan de verkoeling die geboden wordt bij warme weersomstandigheden. Wat veel mensen niet weten is dat uw airco in de auto ook in de winter erg handig kan zijn. Om uw ruiten te ontwasemen kunt u de airco bijvoorbeeld beter gebruiken dan de blower. Dit komt doordat de lucht uit de auto airco veel droger is dan de lucht uit de blower. Uw ramen zullen op deze manier veel sneller ontwasemen. Dit houdt niet in dat u in een koude auto moet zitten om met onbeslagen ruiten te kunnen rijden, u kunt gewoon tegelijk de verwarming aanzetten. Bij veel auto’s wordt de airco al aangezet bij de ontwasemings functie van de auto, als dit niet het geval is, moet de airco handmatig worden aangezet.

Het blijven gebruiken van uw airco in de auto in de winter komt de levensduur van de auto airconditioning ten goede. Dit voorkomt tevens lekkages, die een nadelig effect op het milieu hebben. Ook bent u bij een lekkende airco genoodzaakt een kostbare reparatie te laten uitvoeren. Zorg er daarom voor dat, ook als het kwik gaat dalen, uw airco regelmatig wordt gebruikt. Eens in de zoveel tijd moet uw airco gecontroleerd, gereinigd en bijgevuld worden. Een goed functionerende airco in de auto draagt bij aan uw comfort. U ademt in de auto bovendien schonere lucht in als buiten.

1